Et par interessante fakta om de populære apparater i natbordsskuffen

Sexlegetøj er uden tvivl kommet for at blive. Faktisk er de mere populære end nogensinde før. Men sexlegetøj gemmer faktisk på en forholdsvis kompleks historie, hvor dens funktion på ingen måde altid har været entydig. Desuden er sexlegetøj omringet af en masse fordomme og myter, der oftest ikke har al for meget bund i virkeligheden. For at gøre op med de mange fordomme vedrørende sexlegetøj, så kan du her læse nogle overraskende fakta taget direkte fra historiebøgerne.

Intet nyt fænomen

Det vil måske overraske nogle læsere når de hører, at sexlegetøj  faktisk ikke er et moderne fænomen. Tværtimod går sexlegetøjets historie tusindvis af år tilbage. Faktisk har arkæologer fundet en dildolignende genstand i Tyskland, der netop har de mange tusind år på bagen. Der er dog stadig ikke udbredt enighed om, hvorvidt der virkelig er tale om et vaskeægte sexlegetøj; men én ting er sikkert; der blev fundet en penislignende genstand, der var mere end ældgammel. Selv hvis det fundne objekt skulle have haft en anden funktion, så er forskerne generelt enige om, at der i det mindste har været tilknyttet en eller anden seksuel dimension til objektet . Der er desuden også blevet fundet objekter fra istiden, der med stor sandsynlighed er blevet anvendt religiøst til at tage mødommen på udvalgte jomfruer – dette er dog blot sølle 40,000 år siden.

Intet hysterisk over sig

Det er en udbredt fordom blandt mange mennesker, at de populære vibratorer først blev opfundet i det nittende århundrede. På dette tidspunkt skulle lægevidenskaben efter sigende have opfundet vibratorer for at behandle kvinder, der led af det såkaldte hysteri . Dette er ganske enkelt ikke sandt. Vibratorerne blev så sandelig opfundet af disse læger, men deres tiltænkte formål var faktisk et helt andet. Vibratorer blev nemlig brugt til at behandle b.la. muskelsmerter, diabetes og endda forstoppelser. Det eneste tidspunkt vibratorerne blev anvendt til rent seksuelle formål var overraskende nok på mænd, der havde behov for at få deres lyst til sex forøget. Moderne sexlegetøj og vibratorer er selvfølgelig langt mere alsidige i deres funktioner end disse første vibratorer, men grunden blev altså lagt her – i det mindste for den vibrerende slags.

Mere populære hos herrerne

Selvom moderne sexlegetøj typisk forbindes med kvinder, så så det som nævnt anderledes ud hos vores tipoldeforældre, hvor det jo netop var herrerne der anvendte sexlegetøj til sundhedsmæssige formål. Dette fokus på herrerne skyldtes uden tvivl viktoriatidens temmelig store skræk for at anerkende de mange kvinders kønsdrift. Dette ændrede sig til gengæld, da der skete et skift i markedsføringsstrategi med hensyn til vibratorer fra medicinske til nydelsesmæssige formål. herefter har kvinderne siddet relativt tungt på markedet.

Ikke længere forbudt

Man kan altid regne med amerikanerne, når det kommer til at forbyde ting, der ellers ikke er forbudte de fleste andre steder. Derfor er det måske ikke engang så forbløffende, at sexlegetøj var ulovligt i staten Texas, så sent som 2005. Dette betød dog ikke at man ikke kunne få sine fingre i sexlegetøj i staten. Man skulle blot sørge for at sexlegetøjet ikke blev solgt som erotisk tilbehør, men i stedet som medicinsk eller uddannelsestilbehør. Hvis man derfor var texaner op til 2005, så skulle man blot udfylde en formular, der sagde at de skulle bruges til disse formål.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.